The cart is empty

Waddendons

“Waddendons” is the down selection of duvets from TexelWool, the specialist in sleeping comfort. In our factory we produce all natural, Duvet, Pillows and Futons. Traditionally we work with the fine wool of the Texel Sheep. The Texel wool are known for their great ventilating and isolation properties. Down of the WaddenSea, has the same natural properties, just as warm and soft. However you even sleep lighter under a down duvet.Good Night!

Down of the Wadden

Dons van de Wadden

Donsveren zijn de beste, natuurlijke isolator. Niet voor niets is een dekbed met eiderdons van topkwaliteit. Boeren en vissers mogen de waardevolle veren op het Wad verzamelen, onder toeziend oog van het ministerie van LNV. Het unieke natuurgebied is ook de thuisbasis van andere wilde eenden. De bekendste is het mannetje met de glanzend groene kop, wit halsbandje en kastanjebruine borst. Jaarlijks broeden er bijna 400.000 wilde eenden in Nederland. De dons die voor ons wordt geselecteerd, is gemêleerd van kleur. Zo herkent u direct de herkomst en kwaliteit van uw Waddendons-dekbed.

Vederlichte vulling

De donzen dekbedden en kussens zijn vederlicht. En extra bijzonder: de dons is afkomstig uit een prachtig natuurgebied: de Wadden. Dons heeft alle eigenschappen voor het perfecte dekbed. Het ventileert en reguleert vocht. De kleine, zachte veertjes hechten optimaal aan elkaar, waardoor het dons zacht aanvoelt en sterk isoleert.
Ready to dispatch in 48 hours
Order by express delivery
Company based on Texel
Fully certified product
International supplier on Texel of Texeler and Waddendons duvets.
  • Peperstraat 55, 1794 AJ, Oosterend, Texel | Netherlands
  • KvK: 52573087 | VAT nr: NL850505884